Zalai Különleges Mentők Jubileuma

2024.04.19.

A Zala Különleges Mentők és Önkéntes Tűzoltó Egyesület jubileumi rendezvénye a ZalaZONE Konferenciaközpont előtt látványos magasból mentési bemutatóval kezdődött. A bemutató során a tetőről alpinista technikával kötélen eresztettek le egy sérültet, aki az egyesület egyik tagja volt.

A bemutató mellett a résztvevők megtekinthették a Zalai Különleges Mentők  és Önkéntes Tűzoltó Egyesület technikai eszközeit, felszereléseit és megismerhették az elmúlt két évtized történetét is. Az egyesültet 2003 nyarán, tűzoltók, mentősök, orvosok és “civilek”  összefogásával alapították meg. Rövid időn belül megszerezték azokat a képességeket, amelyek eltűnt személyek kereséséhez, katasztrófa sújtotta terület kutatásához egy héten át napi 24 órában szükségesek. Rátermettségüket az elmúlt húsz év alatt számos alkalommal bizonyították is.

A rendezvényen jelentették be, hogy az egyesület pályázaton teljesen felszerelt mentőautót nyert. Az ország első elektromos meghajtású Mercedes eVito típusú járművét a Weingartner Balázs, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át az egyesületnek.

Az eseményről bővebben itt olvashat: https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2024/04/ha-kell-kutatnak-mentenek-non-stop-egy-heten-at

Fotók: Arany Gábor (Zalai HIrlap)

A ZTV tudósítása az eseményről: