Smart business, smart city kamarai konferencia ZalaZONE-on

2024.04.17.

A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (ZVKIK) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Smart Business szekciója kihelyezett konferenciája helyszínéül a ZalaZONE Járműipari Tesztpályát választotta. A programra a kamarához kapcsolódó fővárosi és helyi cégek képviselőit és a helyi önkormányzat vezetői is meghívták. A konferenciaközpontban tartott tanácskozásukon a smart business, smart city, okos üzlet, okos város témakörben osztották meg gondolataikat egymással.

A megbeszélésen elhangzott: Az új technológiák megjelenésével újabb és újabb feladatok előtt állnak a városok, amelyeket smart, okos megoldásokkal lehet kezelni, hogy az ott élő lakosok és vállalkozások mindennapjai gördülékenyebbé váljanak. Az iparkamara segíti ezeket a folyamatokat, ezek megismertetése érdekében összekötik az ország régióit, továbbá az országot és Zala vármegyét külföldi országokkal, illetve nagyvárosokkal, ami a helyi gazdaság szereplőinek is javára válhat.

A tanácskozás résztvevői a program végén megtekintették a tesztpályát, hogy a helyszínen, többek közt a tesztpálya Smart City modulján gyűjtsenek tapasztalatokat a tanácskozás témájához.

Fotók: Antal Lívia