Porsche Tíz Torony Túra állomása volt ZalaZONE

2023.10.21.

Október 21-én, szombaton szebbnél szebb Porsche autók gördültek be a ZalaZONE Járműipari Tesztpályára. A Porsche Club Pannonia Egyesület 12. alkalommal szervezte meg a Tíz Torony Túrát, melynek során közel 300 kilométeres távot teljesítve érkezett a 38 gépkocsiból álló konvoj a tesztpálya konferenciaközpontjához. A mezőny reggel 9.00 órakor indult Zalacsányból és az első, leggyorsabb Porschék délután fél 5 körül érték el ZalaZONE-t.

A résztvevőknek a nap folyamán intiner alapján tíz műemléképület, illetve templom tornyát kellett megtalálni és lefotózni. A verseny Zalacsányból indult, Lenti érintésével a szlovén Muravidéket, illetve Ausztriát is érintve az Őrség zegzugos útjain haladt a zalaegerszegi utolsó állomásig.

A célba érkezőket a tesztpálya konferenciaközpontjának parkolójában két szakaszon ügyességi megmérettetés várta. A távokat századmásodpercre pontosan kellett teljesíteni, amelyet pecséttel igazoltak a szervezők.

Az esemény házigazdája a ZalaZONE InnoTech Nonprofit Kft. volt, amelynek feladata a kutatás-fejlesztési együttműködések, egyetemek teszteléseinek szervezése, népszerűsítő programok megtartása, ilyen jellegű események, mint a Porsche Tíz Torony Túra fogadása, pályaorientáció segítése: a leendő szakemberek ZalaZONE-ra vonzása érdekében.